فلزات به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. شاید برایتان جالب باشد که هر ساله درصدی از فلزات خورده و از بین می روند. به عنوان مثال، ۲۰٪ از آهن هر سال خورده می شود. همچنین فولادها با وجود اینکه خواص نسبتاً مطلوبی نسبت به سایر فلزات دارند اما در برابر خوردگی مصون نیستند و در صورت قرار گرفتن در مکانی که رطوبت و دمای پایین وجود دارد دچار خوردگی می شوند. علاوه بر این، اگر فلزات در مکانی قرار گیرند که دما و اکسیژن بالا باشد، دچار خوردگی می شوند که به آن اکسیداسیون می گویند. خوشبختانه راهی برای جلوگیری یا کاهش خوردگی در فولاد و سایر فلزات وجود دارد و آن استفاده از پوشش های فلزی است که به روش های مختلفی مانند ورق گالوانیزه گرم انجام می شود. پوشش های فلزی از طریق روش هایی مانند پوشش، پاشش، غوطه وری داغ، نفوذ، آبکاری و بسیاری روش های دیگر بر روی سطوح فلزی اعمال می شود. البته از روش غوطه وری بیشتر از روش های دیگر استفاده می شود. بنابراین با توجه به گفته های بالا اگر قصد خرید دارید ابتدا با ویژگی ها و قیمت ورق گالوانیزه گرم آشنا شوید پس با ما همراه باشید.
گالوانیزه کردن یک روش بسیار موثری است که ورق های فولادی را در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم می کند. در بین پوششهای مختلف، اعمال پوشش روی (Zn) یکی از اقتصادی ترین و کارآمدترین روشهای محافظت از فولاد در برابر اکسیداسیون است. در ورق گالوانیزه گرم از فرآیند پوشش ورق به روش غوطه وری نیز استفاده می شود. این نوع ورق گالوانیزه به دو صورت رول و شیت در بازار عرضه می شود. به طور کلی در صنایع مختلف از دو روش گالوانیزه گرم و سرد استفاده می شود، اما هزینه روش گالوانیزه گرم نسبتاً کمتر است و حجم زیادی از تولید ورق گالوانیزه را به خود اختصاص می دهد. در ورق گالوانیزه سرد، پوشش روی یکنواخت تر است، اما ضخامت پوشش ورق های گالوانیزه سرد کمتر از نوع گرم است. در مقاله زیر می توانید با این نوع ورق و تفاوت آن با ورق گالوانیزه گرم بیشتر آشنا شوید. علاوه بر ورق های گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد، انواع دیگری از ورق های فولادی نیز در بازار تولید و به فروش می رسد که هر کدام کاربرد خاصی در صنایع مختلف دارند. از جمله این ورق ها می توان به ورق سیاه، ورق رنگی، ورق عرضه استیل و … اشاره کرد.
در بازار آهن ورق گالوانیزه توسط برندهای معتبر داخلی به فروش می رسد. ورق های گالوانیزه سرد و گرم این برندها از روش ساخت تا نوع کاربرد بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه این تفاوت ها بیشتر مورد بررسی قرار می گیرد:
ضخامت گالوانیزه سرد بسیار کمتر از گالوانیزه گرم است. روکش ورق گالوانیزه سرد نازک بوده و حداکثر به ۲۵ میکرون می رسد. در صورتی که برای تولید ورق های گالوانیزه با ضخامت پوشش بیشتر، روش غوطه وری مناسب تر است. هر چه ضخامت پوشش بیشتر باشد، مقاومت در برابر خوردگی آن بهتر است. در هر دو روش می توان ضخامت را کنترل کرد. طبق استانداردها ضخامت پوشش سرد نباید بیشتر از ۲۵ میکرون باشد.
بر خلاف گالوانیزه سرد یا الکتروگالوانیزه کردن، گالوانیزه گرم یک فرآیند پوشش پیچیده است. در این روش باید از میکسرهای قدرتمند و دستگاه های پیشرفته و بزرگ استفاده کرد. در فرآیند گالوانیزه گرم، از حمام روی برای اعمال پوشش استفاده می شود و ورق در حمام غوطه ور می شود. پس از اینکه روکش “روی” بر روی ورق نشست، نوبت به خنک شدن و چسباندن پوشش به سطح می رسد. از طرفی در روش الکتروگالوانیزه کردن با اسپری الکترولیتی آب و نمک روی یا محلول اسید و نمک روی پوشش اعمال می شود. تفاوت در روند این دو روش باعث کاهش مصرف مواد در روش سرد نسبت به روش گرم شده و دیگر نیازی به دستگاه های پیچیده نیست. به این ترتیب ضایعات مواد اولیه نیز کاهش می یابد. از طرفی تفاوت این دو روش روی چسبندگی پوشش نیز تاثیرگذار است. پوشش ورق گالوانیزه سرد چندان وابسته به فلز اصلی نیست و جداسازی آن آسان تر از نوع گالوانیزه گرم است.
ضخامت و چسبندگی پوشش در روش گالوانیزه گرم منجر به افزایش مقاومت به خوردگی ورق و طول عمر آن می شود. ورق های فولادی گالوانیزه گرم نیز مقاومت سایشی بهتری نسبت به گالوانیزه سرد دارند. بر این اساس ورق های گالوانیزه گرم برای استفاده در محیط های باز مناسب ترند.
واکنش های شیمیایی خاصی در محل اتصال پوشش داغ و ورق ایجاد می شود. بر خلاف واکنش الکتروشیمیایی در گالوانیزه گرم، یک واکنش فیزیکی در روش سرد رخ می دهد. ترکیب شیمیایی ایجاد شده در این ناحیه از فلز اصلی حتی پس از خراشیدگی و آسیب دیدن پوشش نیز محافظت می کند، در الکتروگالوانیزه این خاصیت ضعیف است.
ظاهر ورق گالوانیزه سرد براق و روشن است. در حالی که گالوانیزه گرم است، ظاهری کدر دارد. بنابراین در مواردی که ظاهر مهم است از ورق گالوانیزه سرد استفاده می شود.
تولید ورق گالوانیزه گرم از نظر انتشار آلاینده وضعیت بهتری نسبت به ورق گالوانیزه سرد دارد. زیرا آلاینده های تولید ورق گالوانیزه گرم عمدتاً حاوی اسید ترش هستند. اما آلایندههای ورق گالوانیزه سرد حاوی بخشهایی از اسیدهای ترش، ضایعات مایع غیرفعالکننده و زبالههای آبکاری هستند. در نتیجه می توان بیان کرد که تولید ورق گالوانیزه گرم اثرات و آسیب های زیست محیطی کمتری دارد.
ورق گالوانیزه گرم را می توان از جنبه های مختلفی از جمله کیفیت ورق، نوع پوشش روی، ابعاد ورق و … طبقه بندی کرد که طبق استاندارد BS EN 10326 انواع ورق های گالوانیزه گرم به 4 نوع زیر تقسیم می شوند:
ورق گالوانیزه تولید شده توسط فرآیند گالوانیزه گرم نیز مانند ورق گالوانیزه سرد در مصارف مختلف و در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. می توان گفت از این ورق ها در مواردی استفاده می شود که نیاز به مقاومت بالا در برابر رطوبت و شرایط نامساعد جوی باشد. به عنوان مثال از این نوع ورق گالوانیزه گرم در مکان هایی استفاده می شود که ورق باید در معرض رطوبت یا اسید قرار گیرد. از جمله کاربردهای این ورق ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
حال که به این سوال پاسخ دادیم که ورق گالوانیزه گرم چیست و چه کاربردی دارد، بهتر است به بررسی مزایای این ورق بپردازیم که باعث شده در بسیاری از کاربردها مورد استفاده قرار گیرد. از مزایای ورق گالوانیزه گرم در صنایع مختلف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
این نوع پوشش یک نوع طبقه بندی استاندارد است و رایج ترین نوع پوشش برای ورق گالوانیزه برای کاربردهای عمومی محسوب می شود. از ورق های کمتر از Z275 برای تولید قطعات یا روکش های سینوسی سوله، بدنه خودرو، یخچال و … استفاده می شود که پس از تولید قطعه مربوطه برای ماندگاری بیشتر، مجدداً با روکش های پلیمری پوشانده می شوند. لوله های گالوانیزه گرم به دو روش زیر تولید می شوند:
آبکاری ورق گالوانیزه گرم یک روش خاص گالوانیزه است که در آن پوشش محافظ روی با غوطه ور کردن قطعات فولادی در حمام مذاب اعمال می شود. در این روش به جای فولاد ضد زنگ از ورق های گالوانیزه استفاده می شود، زیرا بسیار مقرون به صرفه هستند و در کاهش قیمت نهایی ورق گالوانیزه گرم بسیار موثر هستند. آن ها همچنین در کاربردهایی که نیاز به مقاومت در برابر خوردگی بالا دارند استفاده می شوند. در این مطلب از وبسایت فولاد ۳۶۹ شما را با ورق گرم گالوانیزه و روش ساخت آن، مزایا، کاربرد و قیمت ورق گالوانیزه گرم و تفاوت آن با گالوانیزه سرد آشنا کردیم.
برای خرید آسان از وبسایت فولاد ۳۶۹، پس از دریافت قیمت از صفحات کالا در سایت، می توانید نسبت به پرداخت صورت حساب و سپس پرداخت کل قیمت محصول اقدام و سپس به کارشناسان فروش اطلاع دهید. علاوه بر ورق گالوانیزه گرم خرید میلگرد و تیرآهن نیز از طریق خطوط تلفن ثابت و شماره موبایل های درج شده در سایت به صورت ۲۴ ساعته در دسترس است.
ورق های گالوانیزه به دلیل فرآیند سخت شدن، قیمت بیشتری نسبت به سایر ورق های فولادی دارند. البته ویژگی های منحصر به فرد این ورق ها باعث شده است که قیمت روز ورق های گالوانیزه گرم هرگز مانع خرید آن ها نشود و اکثر صنایع استفاده از آن را جزو اولویت های اول خود قرار دهند. عوامل موثر زیادی بر قیمت روز این ورق ها تاثیر می گذارد که مهمترین آن ها عبارتند از:
این عوامل در قیمت روز ورق گالوانیزه گرم تاثیر بسزایی دارد و باید قبل از خرید در نظر گرفته شود. بهتر است این ورق ها را از کارشناسان مجرب خریداری کنید تا شما را در انتخاب بهترین نوع ورق گالوانیزه راهنمایی کنند. یکی از پرکاربردترین انواع ورق، ورق گالوانیزه ۵۰ می باشد که بسیار مقرون به صرفه می باشد.
ورق های گالوانیزه گرم یکی از پرمصرف ترین انواع ورق های فولادی هستند و در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارند. این نوع ورق با استفاده از فرآیند غوطه وری پوشش داده می شود و قیمت مناسب تری نسبت به سایر ورق های روکش دار دارد. پرکاربردترین ضخامت ورق گالوانیزه گرم بین ۰.۳ تا ۳ میلی متر است و در عرض های ۱ تا ۱.۲۵ متر تولید می شوند. این نوع ورق بر اساس نوع و جرم روکش دارای انواع مختلفی بوده و در کیفیت های متفاوتی تولید می شود که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. اما به طور کلی ورق های گالوانیزه گرم بیشتر در کاربردهایی که نزدیک به رطوبت و محیط های خورنده هستند استفاده می شود.
یکی از مهمترین فرآیندهای مربوط به ساخت و ساز ساختمان، آرماتوربندی است. برای طراحی سازه های کوچک و بزرگ باید خوب بدانید که این مرحله باید طی شود. این مرحله و روند ساخت و ساز مزایای زیادی دارد. مدل های مختلفی از میلگردها برای این فرآیند استفاده می شود. هر یک از انواع این میلگرد ها باید در قسمت خاصی استفاده شود تا سازه ساختمان مقاومت زیادی پیدا کند. همان طور که می دانید استحکام ساختمان با استفاده از میلگرد های آجدار افزایش می یابد. میلگردها به عنوان یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی شناخته می شوند. باید به خوبی بدانید که به فرآیند اتصال میلگرد با بتن آرماتور گفته می شود. بتن باعث افزایش مقاومت ساختمان در برابر ضربه های احتمالی می شود. میلگردها استحکام کششی مطلوب و منحصر بفردی به بتن می دهند و ضعف هایی که در بتن از نظر مقاومت وجود دارد را جبران می کنند. پس باید به خوبی بدانید که این مرحله برای استفاده از مقاطع فولادی معروف است. با استفاده از بتن و میلگرد می توان مقاومت ساختمان را افزایش داد و ساختمان هایی با تعداد طبقات زیاد طراحی کرد.
اگر بخواهیم به صورت ساده و کوتاه توضیح دهیم باید بگوییم که آرماتور، میلگردی است که در داخل بتن تغییر شکل داده است. برای افزایش مقاومت ساختمان و استحکام بیشتر بتن از آنچه هست، با خم کردن میلگرد و جوش دادن آن ها، شکل میلگرد را تغییر داده و به ساختاری اسکلت مانند تبدیل می کنند تا بتوانند روی آرماتور بتن ریخته و عملیات بتن ریزی را انجام دهند. برای این منظور از میلگردهای ساده یا آجدار استفاده می شود که به آن ها آرماتور یا به اصطلاح میلگرد می گویند. میلگرد یا آرماتور به عنوان عامل تقویت کننده بتن استفاده می شود. فولاد آرماتور با استانداردهای مختلفی تولید می شود و در هر استاندارد طبقه بندی خاصی در خصوص خواص مکانیکی فولاد وجود دارد. وبسایت رسمی فولاد ۳۶۹ یکی از فروشندگان مجرب در زمینه فروش مقاطع فولادی می باشد. برای دریافت قیمت میلگرد می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. میلگردها باید حاوی اطلاعات شناسایی خاصی باشند که بتوان مشخصات آن ها را تعیین کرد.
جالب است بدانید در این مقاله میلگردها در طرح های مختلف به آرماتور تبدیل می شوند که هر کدام اصطلاح خاص خود را دارند. برای این منظور معمولاً از میلگرد آجدار برای کار در بتن و استحکام بخشی سازه، به صورت مستقیم یا با تغییر شکل به حالت خاموت، سنجاقی، رکابی، خرک، ادکا و … استفاده می شود.جالب است بدانید در این مقاله میلگردها در طرح های مختلف به آرماتور تبدیل می شوند که هر کدام اصطلاح خاص خود را دارند. برای این منظور معمولاً از میلگرد آجدار برای کار در بتن و استحکام بخشی سازه، به صورت مستقیم یا با تغییر شکل به حالت خاموت، سنجاقی، رکابی، خرک، ادکا و … استفاده می شود.
آرماتورها اصولاً برای ایجاد مقاومت و استحکام در داخل سازه بتنی تعبیه می شوند و بنابراین باید دارای خواصی باشند که برای ایجاد حدی از این مقاومت لازم است. این خواص عبارتند از:
آرماتوربند شخصی است که آرماتورهای فولادی را درسازه نصب و محافظت می کند. از نام های دیگری که برای آرماتور بند استفاده می شود می توان به آهنگر یا میله کار اشاره کرد. البته این فرآیند شامل بارگیری، تخلیه آرماتورها، خواندن نقشه های اجرایی اسکلت آرماتورها و جزئیات آن ها، اندازه گیری و برش میلگردها، جوشکاری، خمکاری، قلاب زدن آرماتورها، برآورد طول و وزن آرماتورها، تهیه تجهیزات مورد نیاز بر اساس نقشه می باشد. همنین مونتاژ صفحات اتصال و شناسایی محل صفحات اتصال و نصب آن ها بر اساس نقشه اجرایی و آرماتوربندی سقف های بتن آرمه در سازه های مختلف نیز شامل این فرآیند می باشد. در گروه بندی مشاغل مختلف، شغل آرماتوربندی در زیر مجموعه مهندسی عمران قرار می گیرد. در این شغل برخلاف تصور اولیه که به نظر می رسد یک کار اجرایی است، بیشتر به مطالعه نیاز است تا عمل. در واقع خواندن نقشه های آن مهم ترین مرحله برای تقویت است. یکی از ویژگی های اصلی یک آرماتوربند داشتن صبر است. کل فرآیند آرماتوربندی قبل از قالب گیری بتن انجام می شود و باید با دقت زیادی انجام شود و فواصل بین قالب بتنی، چوبی و … با آرماتورها طبق موارد ذکر شده در نقشه های ساختمانی انجام شود.
برخی از مهمترین اصول آرماتور بندی که باید در نظر داشته باشید عبارتند از:
بهتر است بدانید که یکی از دقیق ترین و حساس ترین قسمت های هر ساختمان بتنی آرماتوربندی آن است. تمام نیروهای کششی در ساختمان توسط میلگردهای تقویت کننده پشتیبانی می شوند. به این ترتیب هنگام مقاوم سازی ساختمان ها باید توجه زیادی داشته باشید. برای تعیین تعداد میلگردها و تعیین استاندارد آن ها می توانید از دو روش استفاده کنید. یکی از آن ها مراجعه به آیین نامه و دیگری محاسبه اندازه هاست. در حالت اول باید به خوبی بدانید که آیین نامه استانداردهایی را در خصوص بستن آرماتورها مشخص کرده است و در مورد دوم نیز باید به خوبی بدانید که مهندسان حسابداری می توانند آرماتوربندی را به بهترین نحو ممکن انجام دهند.
میلگردهای مورد استفاده در ساختمان های بتنی با استفاده از تجهیزات دیگر خم یا تغییر می کنند. اسپیسر یکی از بهترین تجهیزات ساختمانی برای طراحی سازه های بتنی است که انواع مختلفی دارد. برای تقویت ساختمان می توانید از اسپیسرهای بتنی استفاده کنید. اسپیسر پلاستیکی یکی از بهترین اسپیسرهای بتن است که در هر یک از مراحل آرماتوربندی کاربرد مهمی دارد. آرماتور هایی که قطر آن ها به ۱۲ میلی متر می رسد با استفاده از آچار به راحتی خم می شوند اما آرماتور های بزرگتر را نمی توان به راحتی خم کرد و نیاز به فشار بیشتری دارید.
دقت داشته باشید که طول هر میلگرد در آرماتور باید اندازه استاندارد داشته باشد. اکثر آرماتورهای موجود در بازار به سایز ۱۲ میلی متر می رسند. برای ادغام تیرآهن و ستون ساختمان در برخی از قسمت های ساختمان باید بدانید که از میلگردهای سایز ۱۲ میلی متر استفاده می کنند. اتصال میلگردها به یکدیگر باید به حداقل فاصله برسد. در واقع طول میلگردها باید به گونه ای باشد که حداقل کشش را تحمل کنند. اتصال میلگردها باید بر اساس استانداردهای مشخص شده باشد و فاصله آن ها خیلی زیاد نباشد. این مثال از اتصال وصله برای تقویت تا ۳۲ نقطه مجاز است. به همین دلیل دو قطعه آرماتور در کنار هم قرار گرفته و به وسیله سیم آرماتور به یکدیگر متصل می شوند.
پس از اجرای فونداسیون و تعبیه میلگردها در آرماتور، یکی دیگر از اصول آرماتوربندی اتصال میلگردهای ستون به ساختمان است. آرماتورهای ستون باید با استفاده از تیرآهن های چوبی در پایه ی ستون طراحی شوند تا موقعیت هر ستون را تایید کنند. در واقع باید به خوبی بدانید که آرماتورهای طولی و عرضی ستون ها باید طوری به یکدیگر متصل شوند که در حین حمل و بتن ریزی هیچ گونه جابجایی رخ ندهد.
در مورد تقویت بتن یکی از مهمترین نکات، انتخاب میلگرد یا آرماتور مناسب است. در این راستا کارخانه های مطرح زیادی وجود دارند که آرماتور مورد نیاز ساخت و ساز را تولید می کنند. در ادامه به بررسی انواع آرماتورهای مورد استفاده در ساخت و ساز ساختمان می پردازیم.
این نوع آرماتورها که در دسته میلگردهای نرم و آجدار طبقه بندی می شوند دارای مشخصات لازم برای جوشکاری می باشند. میلگردهای A1 در رده مقاومتی S240 قرار می گیرند. بیشترین استفاده از میلگردهای A1 در تراشکاری می باشد زیرا این آرماتور فاقد آج بوده و سطح صافی دارد.
آرماتورهای A2 به عنوان آرماتورهای آجدار طبقه بندی می شوند. میلگردهای A2 که بیشتر به صورت تک و موازی دیده می شوند در رده مقاومتی S340 قرار می گیرند. همین مقاومت بالا دلیلی است که این نوع آرماتور برای جوشکاری مناسب نیست. اما آرماتورهای A2 به دلیل قابل برش بودن برای قطع و وصل و مش بندی استفاده می شوند.
آرماتورهای A3 نسبت به دو نوع میلگرد قبلی سخت تر بوده و دارای آج های متقاطع هستند. مانند آرماتورهای A2، آرماتورهای A3 به دلیل مقاومت بالا برای جوشکاری و آهنگری مناسب نیستند. اما به دلیل ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مناسبی که دارند به عنوان میلگردهای طولی تیرآهن و ستون و آرماتور سقف مورد استفاده قرار می گیرند.
میلگردهای A4 که جزء آرماتورهای سخت طبقه بندی می شوند در مقایسه با میلگردهای A3 کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع میلگرد در رده مقاومتی S500 طبقه بندی می شود. بیشترین استفاده از میلگردهای A4 در ساخت پروژه های سنگین ساختمانی می باشد. البته از این نوع میلگرد می توان در مقاوم سازی دیوارهای برشی استفاده کرد.
بر اساس این استاندارد که مربوط به کشور آلمان است، آرماتورهای مورد استفاده در ساخت سازه ها به سه دسته تقسیم می شوند:
در این قسمت قصد داریم نکاتی را به شما آموزش دهیم که با رعایت آن ها می توانید روند آرماتوربندی را به نحو بهتری پیش ببرید. این نکات شامل موارد زیر است:
میلگرد آجدار از نظر ترکیب شیمیایی در سه استاندارد A2، A3 و A4 تولید می شود. قیمت میلگرد آجدار در این استاندارد به دلیل خواص مکانیکی مختلف آن ها متفاوت است. بنابراین، قبل از خرید میلگرد آجدار، استانداردی را که می خواهید برای بهترین قیمت میلگرد آجدار پرداخت کنید، انتخاب کنید. در بین این استانداردها استانداردهای A2 و A3 بیشترین کاربرد را دارند. نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که تولیدکنندگان ایرانی معمولاً میلگرد را در این استانداردها با شکل ظاهری و هندسه آج یکسان تولید می کنند، بنابراین قبل از خرید میلگرد استاندارد میلگرد را با کمک گواهینامه معتبر تایید کنید. وزن یکی دیگر از نکاتی است که هنگام خرید باید به آن توجه کنید. یک شاخه میلگرد طبق استاندارد باید پس از تولید دارای وزنی طبق این استاندارد باشد. با افزایش قطر میلگرد، وزن یکی از شاخه های آن افزایش می یابد. مطابقت وزن میلگرد با استاندارد اشتال نشان از کیفیت بالای آن محصول می باشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد خرید میلگرد با کارشناسان ما تماس بگیرید تا اطلاعات لازم را جهت تکمیل خرید خود دریافت کنید.
میلگرد اولیه برای حمایت از سازه های سنگین ضروری است، در حالی که میلگرد ثانویه برای بتن هایی که متحمل فشار و انقباض می شوند مناسب است. عوامل زیادی در تعیین قیمت آنلاین میلگرد آجدار وجود دارد که دانستن آن ها بسیار مهم است. اگر عوامل مهم موثر بر هزینه را می دانید، می توانید در خرید خود صرفه جویی کنید و میلگرد مورد نیاز پروژه خود را تهیه کنید. معمولا خرید میلگرد به دو صورت ظرفیتی و خرده فروشی انجام می شود. ظرفیت هر میلگرد حدود ۲۴ تن است و در صورت خرید مستقیم از کارخانه شاهد محدودیت سایز در یک ظرفیت خواهیم بود. قیمت آنلاین میلگرد آجدار را می توانید از وبسایت رسمی فولاد ۳۶۹ مشاهده نمایید. وزن یک شاخه ۱۲ متری میلگرد در اندازه های مختلف بر اساس استانداردی به نام اشتال تعیین می شود.
وبسایت ما به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات مهم فولادی و با داشتن سبد محصولات تخصصی همواره در تلاش است تا قیمت انواع میلگرد آجدار مانند قیمت میلگرد آجدار A2 و قیمت میلگرد آجدار A3 را ارائه دهد. همچنین با توجه به ترجیح بسیاری از مشتریان برای استفاده از میلگرد یک کارخانه خاص، قیمت روز میلگرد آجدار 14 همراه با نوسانات بازار در سایت قرار می دهیم.
آرماتور در واقع میلگردی است که تغییر شکل داده و آماده قرار دادن در بتن است. برای افزایش مقاومت کششی بتن از آرماتورها استفاده می شود. تقویت کننده هایی که در یک شبکه به هم متصل می شوند، آرماتور نامیده می شوند. آرماتوربندی یکی از اساسی ترین روش ها برای ساخت سازه های بتنی مقاوم و ضد آب است. به طور کلی در ساخت و ساز ساختمان از دو نوع آرماتور طولی و عرضی استفاده می شود. به هر آرماتوری که در طول عضو (تیرآهن یا ستون) قرار گیرد، آرماتور طولی و به هر آرماتوری که در امتداد عرض عضو و عمود بر میله طولی قرار گیرد، آرماتور عرضی می گویند. آرماتوربندی باید بر اساس اصول مهندسی اجرا شود.
تیرآهن به دلیل یکپارچگی در سازه یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد است. در ساخت سازه های پل و سایر صنایع از این مصالح به عنوان مقاومت بیشتر استفاده می شود و این مقطع فولادی معمولاً در طول های ۱۲ متری و در اندازه های مختلف در بازار موجود است. این بخش فولادی باید مقاومت خوبی در برابر خوردگی و تنش ها داشته باشد و همچنین در سازه مقاوم باشد. در طول ساخت این بخش، با توجه به اینکه هر آلیاژ خاصیت منحصر به فردی دارد، مواد اولیه با برخی از آلیاژها ترکیب می شود. البته در نظر داشته باشید که درصد آلیاژ باید دقیق باشد تا تاثیر مثبت داشته باشد. بسیاری از مصرف کنندگان می پرسند از چه آلیاژی برای ساخت تیرآهن ها استفاده می شود بنابراین در ادامه به توضیح برخی از آلیاژها می پردازیم.
آلیاژ فلز معمولا از دو یا چند فلز مانند آهن و کروم – آهن و منگنز – آهن و وانادیم تشکیل شده است. همچنین آلیاژ می تواند از عناصر فلزی و غیرفلزی مانند کربن ساخته شود که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم. کلمه آلیاژ از کلمه فرانسوی Alliage به معنای ذوب شده گرفته شده است. فولاد، برنز و چدن از جمله آلیاژهای مفید بسیاری هستند. از آلیاژهای تیتانیوم و وانادیوم نیز برای ساخت قاب دوچرخه استفاده می شود. همان طور که می دانید خواص آلیاژها می تواند کمی با خواص عناصر تشکیل دهنده آن ها متفاوت است.
کربن، کروم، منگنز، مس، نیکل، تیتانیوم، مولیبدن و نیتروژن، نوبیوم و سیلیسیم، فسفر و گوگرد آلیاژهای مورد استفاده در ترکیبات تیرآهن هستند. کدام آلیاژ خاصیت ضد زنگ به تیرآهن می دهد و کدام یک چه تاثیری دارد یکی یکی به آن ها پرداخته می شود. برای ساخت تیرآهن ها از فولاد با درجات مختلف استفاده می شود. فولادهایی که به صورت شمش هستند برای تبدیل شدن به تیرآهن ها وارد مرحله نورد می شوند.در مطالب زیر، به آلیاژهای تیرآهن و ویژگی های آن ها می پپردازیم.
فسفر و گوگرد از جمله عناصری هستند که خاصیت ضد خوردگی به فولاد می دهند. مقاطع فولادی هنگام قرار گرفتن در معرض هوا و رطوبت دچار خوردگی می شوند که این عامل ممکن است خسارات زیادی را به همراه داشته باشد. بنابراین با افزودن عناصر آلیاژی، نقاط ضعف فولاد را بهبود می بخشند. افزودن گوگرد و فسفر علاوه بر افزایش مقاومت تیرهای فولادی آن ها را در برابر خوردگی، برش و ماشینکاری مقاوم می کند.
کروم یکی از دیگر عناصر مقاوم در برابر خوردگی است. مقدار مجاز افزودن این آلیاژ ۱۰.۵ تا ۲۷ درصد است. لازم به ذکر است که کروم یکی از محبوب ترین عناصر افزودنی در میان آلیاژهای تیرآهن است.
استفاده از مس اجازه نمی دهد تیرآهن در اثر خوردگی و رطوبت آسیب ببیند. این موضوع مقاومت آن را در برابر محیط های اسیدی و سولفاتی افزایش می دهد. در واقع قدرت آلیاژها در تقویت فلزات در عین حفظ بهترین خواص آن ها است.
با افزودن عنصر تیتانیوم، جوش پذیری تیرآهن ۰.۲۵ تا ۰.۶ درصد افزایش می یابد. اگر در آلیاژهای تیرآهن تیتانیوم باشد، این آلیاژ بسیار برای عملیات جوشکاری ایده آل است.
مقاومت آلیاژ تیرآهن را در محیط های کلر و گوگرد افزایش می دهد. این عناصر مانند عنصر فسفر مقاومت در برابر خوردگی را بهبود می بخشند.
نیکل نیز یکی از عناصری است که بر مقاومت تیرآهن های فولادی تأثیر مثبت دارد. این عنصر مقاومت لازم را در برابر دما دارد و تیرآهن را از این نظر مقاوم می کند.
کربن آلیاژ اصلی اضافه شده به تمام تیرآهن های فولادی است. کربن مقاومت، سختی و کشسانی را به تیرآهن می افزاید و همچنین آن را در برابر سایش، زنگ زدگی و خوردگی مقاوم می کند.
این عنصر مقاومت حرارتی بالایی را به خواص فیزیکی تیرآهن می افزاید. سیلیکون در هنگام ذوب به دلیل اثر اکسید کننده به فولاد اضافه می شود.
منگنز یکی از عناصر تشکیل دهنده آستنیت است و جایگزین مناسبی برای نیکل (به دلیل قیمت بالای نیکل) در تیرآهن ها است . افزودن منگنز به فرآیند تولید آلیاژ تیرآهن، باعث بهبود خواص مکانیکی، افزایش سختی و مقاومت تیرآهن فولادی می شود. آستنیت به معنای گرم کردن آهن یا آلیاژهای مبتنی بر آهن برای رسیدن به دمای تغییر ساختار بلوری از فریت به آستنیت است. آستنیته کردن فولاد اغلب اولین مرحله عملیات حرارتی لازم برای یکنواخت کردن غلظت کربن در بلورهای آستنیت می باشد.
فولاد کربنی پرکاربردترین آلیاژ تیرآهن در سراسر جهان است. همانطور که از نام آن مشخص است عنصر غالب در این نوع فولاد کربن است و به دلیل خواص کربن، تیرآهن های ساخته شده از سختی و دوام بالایی برخوردار است. بر این اساس، هر چه مقدار کربن مصرفی در یک مقطع فولادی خاص مانند میلگرد یا تیرآهن بیشتر باشد، انعطاف پذیری آن کمتر و شکنندگی آن بیشتر می شود. البته برخی از روش های تولید باعث بهبود خواص مکانیکی ذکر شده می شود. استانداردهای مختلفی برای نامگذاری و طبقه بندی فولاد کربنی و انواع آلیاژهای فولادی وجود دارد که ASTM آمریکایی معروفترین و پرکاربردترین آن هاست. همچنین می توانید طبقه بندی انواع فولاد کربنی را مشاهده کنید:
عموماً در فرآیند تولید فولاد کربنی هیچ آلیاژ دیگری به آن اضافه نمی شود. یعنی فرآیند تولید شمش فولاد کربنی با حرارت دادن سنگ آهن استخراج شده از معدن آغاز می شود و با شکل دهی و خنک سازی آن به پایان می رسد. به همین دلیل برخی از انواع آن را فولادهای غیر آلیاژی نیز می نامند. اگر قصد محاسبه میزان تیرآهن های مورد نیاز در پروژه خود را دارید در جدول اندازه تیرآهن ها اعداد مربوط به هر اندازه مربوط به تیرهای ساخته شده از فولاد کربنی وجود دارد.
دومین آلیاژ پرکاربرد در بین آلیاژهای تیرآهن، فولاد ضد زنگ است. این نوع فولاد بیشتر در صنایع و مکان هایی که مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی اولویت دارد استفاده می شود. میزان کربن در این نوع فولاد در مقایسه با فولاد کربنی به وضوح کمتر است و کمبود این عنصر توسط عناصر دیگری مانند کروم، منگنز، سیلیکون، مولیبدن و نیکل جبران می شود. این عناصر علاوه بر افزایش مقاومت فولاد در برابر خوردگی، استحکام کششی و استحکام تسلیم فولاد ضد زنگ را کاهش داده و انعطاف پذیری آن را افزایش می دهند. انواع فولاد ضد زنگ به ۵ دسته زیر تقسیم می شوند:
برخلاف فرآیند تولید آلیاژ فولاد کربنی، در تولید آلیاژ فولاد ضد زنگ، برخی از عناصر جانبی مانند کروم و نیکل به سنگ آهن مذاب اضافه می شود.
تیرآهن آلیاژی از فولاد آلیاژی ساخته شده است که توسط عناصر مختلف ساخته می شود. برای بهبود خواص مکانیکی فولاد، می توان وزن آن را از ۱ ٪ تا ۵۰٪ آلیاژ کرد. به طور کلی آلیاژهای فلزی ۸۵ درصد تیرآهن های فولادی را تشکیل می دهند. همانطور که گفتیم برای ساخت تیرآهن می توان از آلیاژهای مختلفی استفاده کرد که پرکاربردترین آلیاژهای تیرآهن از نوع ضد زنگ هستند.
ASTM مخفف American Society for Testing and Materials است. این موسسه یکی از بزرگترین توسعه دهندگان استاندارد در سراسر جهان است که برای بهبود عملکرد در تولید مواد، محصولات، فرآیندها، سیستم ها و خدمات فعالیت می کند. در زمینه فولاد، استاندارد ASTM یکی از شناخته شده ترین استانداردهایی است که مشخصات، روش های آزمایش و بسیاری از ویژگی های انواع فولاد را تعیین می کند. در استاندارد ASTM، با استفاده از یک سری حروف با اعداد، توضیحاتی در مورد محصول ارائه می شود. مثلا حرف A نشان دهنده فلز آهن و عدد 36 شماره سریال یا کد است (این شماره سریال یک عدد متوالی 1 تا 4 رقمی است و ربطی به خواص فلز ندارد). در ادامه 4 نمونه از آلیاژهای تیرآهن بر اساس استاندارد ASTM را معرفی می کنیم:
یکی از رایج ترین فولادهای کربنی در ساخت تیرآهن، فولاد A36 است. فولاد ASTM A36 علاوه بر تیرآهن در تولید انواع ورق، میلگرد، نبشی، ناودانی و پروفیل نیز کاربرد دارد. فولاد A36 کمتر از 0.3 درصد کربن دارد و در دسته فولادهای کم کربن قرار می گیرد. این آلیاژ تیرآهن دارای مقاومت فشاری حدود 200 گیگا پاسکال و چگالی 7800 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد. همچنین حداکثر استحکام کششی آن در حدود 58000 تا 79800 پوند بر اینچ است.
ASTM A572 مشخصات استاندارد فولاد کم آلیاژ با مقاومت بالا است. در این حالت تیرآهن با استفاده از فرآیند نورد گرم و آبکاری و پوشش سطح (مثلاً گالوانیزه) ساخته می شود. از این روش برای ساخت تیرآهن های INP و IPE که مطابق با استاندارد اروپایی هستند استفاده می شود. در این نوع تیرآهن ها عرض از 42 تا 215 میلی متر و عمق از 80 تا 600 میلی متر می باشد. همچنین ضخامت تیر می تواند 3.8 تا 21.6 میلی متر باشد.
استاندارد ASTM A992 مشخصات آلیاژ فولاد سازه ای را تعیین می کند و حاوی مقدار کمی از عناصر وانادیوم، کلمبیوم، نیکل، کروم، مولیبدن و … است که در ساخت تیرآهن های آلیاژی استفاده می شود. چگالی فولاد ASTM A992 تقریباً 7850 کیلوگرم بر متر است.
مشخصات این استاندارد مربوط به فولاد کربنی گالوانیزه می باشد. در فولاد گالوانیزه از پوشش روی برای جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی استفاده می شود که به آن فرآیند گالوانیزه گرم می گویند. یک پوشش استاندارد روی بین ۱.۶ تا ۱.۸ اونس در هر فوت مربع است.
یکی از پارامترهای مهم در تعیین قیمت تیرآهن ساختمانی، نوع آلیاژ و عناصر به کار رفته در ساخت تیرآهن می باشد. در مرحله اول، تیرآهن های تولید شده با فولاد کربنی قیمت کمتری نسبت به تیرآهن های ساخته شده با فولاد ضد زنگ دارند. دلیل این امر قیمت کمتر کربن نسبت به عناصر آلیاژی مورد استفاده در تولید تیرآهن ساختمانی است. دومین موضوع مهم در تعیین قیمت روز تیرآهن ساختمانی میزان آلیاژ مورد استفاده و انواع آن می باشد. به عنوان مثال، نیکل و منگنز تقریباً یک نوع خاصیت را به تیرآهن می افزایند و استفاده از آن ها مقاومت به خوردگی تیرآهن ساختمانی را افزایش می دهد. در این بین قیمت نیکل بسیار بالاتر از منگنز است و در نتیجه استفاده از آن باعث افزایش قیمت تیرآهن می شود. این موضوع در مورد سایر عناصر آلیاژی مورد استفاده در ساخت تیرآهن نیز صدق می کند و وجود یا عدم وجود هر عنصر و درصد آن بر قیمت این محصولات تاثیر کلیدی دارد.
در طول قرن بیستم، رقابتی بین بتن مسلح و تیرآهن وجود داشت. اما در اواخر دهه ۱۹۳۰ با پیشرفت و تغییرات ظاهری سازه ها، تیرآهن به یکی از پروفیل های مهم در صنایع مختلف تبدیل شد. در حال حاضر تیرآهن یکی از مهمترین عناصر در ساخت و ساز ساختمان است که وظیفه آن تحمل نیرو و بار وارد بر سازه می باشد. اگرچه قیمت روز تیرآهن از بتن مسلح بیشتر است. اما ساخت سازه های فولادی زمان کمتری نسبت به سازه های بتنی می برد. استفاده از تیرآهن مزایا و معایبی دارد که ازمزایای استفاده از تیرآهن در سازه می توان به امکان توسعه سازه پس از اتمام، سرعت بالا در اجرا و نصب، استفاده در ارتفاع و اشغال فضای کمتر نسبت به بتن اشاره کرد.
تیرآهن به دلیل نقش کلیدی و حجم مصرف بالا در اسکلت ساختمان، در تعیین قیمت نهایی مسکن تاثیرگذار است. به همین دلیل برای کنترل هزینه های ساخت وساز، قیمت روز تیرآهن و قیمت آنلاین آن اهمیت بسیاری دارد. قسمت اصلی و عمده قیمت آلیاژ تیرآهن مربوط به خرید مواد اولیه و فرآیند تولید این قطعه فولادی می باشد. با این حال، شرایط روزانه بازار مانند نوسانات ارز یا میزان عرضه و تقاضا، به افزایش یا کاهش قیمت روزانه آهن همراه می باشد. به همین دلیل باید با تمامی عوامل موثر بر قیمت تیرآهن فولادی آشنا شوید تا بتوانید خریدی مقرون به صرفه داشته باشید.
در فرآیند تولید تیرآهن علاوه بر فولاد کربنی از ترکیب عناصر دیگر نیز استفاده می شود. استفاده از عناصر مختلف در تولید تیرآهن که به آن ها آلیاژ تیرآهن می گویند باعث تغییر و بهبود خواص مکانیکی و شیمیایی تیرآهن می شود. در این مقاله تمامی آلیاژهایی که ممکن است در هنگام ذوب و ریخته گری به تیرآهن اضافه شوند را بررسی کرده ایم. همچنین انواع آلیاژهای تیرآهن بر اساس استانداردهای ASTM را معرفی کردیم که جزو پرکاربردترین آلیاژها هستند.
در مطالب قبلی به طور کامل به ویژگی های میلگرد پرداختیم. جالب است بدانید یکی از اولین مواردی که هر مهندس عمران باید بداند دقت در محاسبات اجرایی یک پروژه به خصوص میلگرد است. محاسبه وزن و قطر میلگرد به همراه ابعاد و میزان مصالح ساختمانی از اولین مراحل پروژه می باشد. زیرا محاسبه دقیق مصالح آهن و فولاد در سازه فلزی کمک زیادی به استاندارد ساختمان ها می کند. یکی از مهمترین دغدغه ها قبل از شروع هر پروژه ساختمانی محاسبه وزن میلگرد می باشد. برای اجرای هر سازه ای بر اساس استانداردهای ساختمانی، لازم است مصالح و قطعات آهنی آن به دقت برآورد شود. با توجه به اهمیت موضوع فوق قصد داریم دراین مقاله در مورد بهترین روش ها و فرمول های محاسبه وزن میلگرد صحبت کنیم.
همانطور که گفته شد وزن میلگرد هم برای تعیین قیمت و هم برای طراحی یا ساخت سازه بسیار مهم است. یکی از عوامل موثر بر وزن میلگرد قطر آن است. مورد بعدی که در محاسبه وزن میلگرد آجدار، ساده یا حرارتی تأثیر می گذارد طول میلگرد است. در ادامه روش ها و فرمول محاسبه وزن میلگرد را در اختیار شما قرار می دهیم تا با کمک وزن به دست آمده و با استفاده از جداول تعیین شده تعداد میلگرد مورد نیاز سازه را تخمین بزنید. اگرچه فرمول محاسبه وزن میلگرد آسان است. اما می توانید از ماشین حساب های آنلاین برای محاسبه وزن میلگردها یا انواع نرم افزارهای محاسبه وزن میلگرد استفاده کنید.
میلگردها بر اساس استانداردهای خاصی تولید می شوند و هر کدام دارای مشخصات فنی متفاوتی هستند. میلگردهای ساده دارای سطح صاف و صیقلی هستند در حالی که میلگردهای آجدار دارای برآمدگی هایی در سطح میلگرد هستند. این برجستگی ها باعث می شود بتن بدون لغزش به میلگرد بچسبد و سازه را مقاوم تر کند. میلگرد های آجدار انواع مختلفی دارند. برای محاسبه وزن میلگرد آجدار ابتدا باید انواع این میلگردها را بشناسید. انواع میلگرد آجدار عبارتند از:
می توان گفت این میلگرد ترکیبی از دو میلگرد قبلی است. شکل ظاهری آج ها به این میلگرد عدد هفت و هشت داده است. آج ها در این میلگرد حول چهار محور طولی قرار دارند.
این میلگرد بسیار شبیه به میلگرد شیاردار مارپیچی است. اما تفاوت این است که بر خلاف مدل مارپیچ که آج ها حول یک محور قرار می گیرند، در این میلگرد آج ها به دور دو محور و یک خط طولی پیچیده می شوند. در نهایت آج ها شکلی شبیه به هشت ایرانی پیدا کرده اند. از آنجایی که این میلگردها شکننده هستند، نمی توان آن ها را جوش داد.
این میلگردها دارای برجستگی های طولی بوده و شبیه لوله هستند که خط طولی دور آن از پایین به بالا کشیده شده است. این میلگردها برای عملیات جوشکاری مناسب نیستند. اما جوشکاری را می توان با دقت بسیار انجام داد. میلگرد آجدار مارپیچ دارای دو نوع دوکی و ساده می باشد.
این میلگردها نیز سطح صافی دارند و شباهت زیادی به میلگردهای ساده دارند. اما گاهی افراد سودجو آن ها را به جای میلگرد می فروشند. این میلگردها به هیچ وجه برای بتن ریزی مناسب نیستند و برای بررسی وزن آن ها در شرایط استاندارد می توانید از جدول وزن میلگرد ساده کمک بگیرید.
ایران یکی از کشورهایی است که در مسیر گسل های زیادی قرار گرفته و در دهه های اخیر زلزله های مخربی در کشور رخ داده است. اهمیت استانداردسازی ساختمان و استفاده از مصالح با کیفیت و استاندارد بسیار مهم است. با توجه به اینکه در هنگام زلزله نیرو به اشکال مختلف وارد سازه می شود، تنها بتن و مصالح سنتی توان تحمل نیروها را ندارند و نمی توانند بار ساختمان را تحمل کنند. به همین دلیل میلگرد یکی از مهم ترین مصالح برای ساخت ساختمان های اسکلت بتنی است. اما متأسفانه اخیراً برخی از تولیدکنندگان این بخش اقدام به ساخت مقاطع با وزن کمتر از حد استاندارد کرده اند و با توجه به اینکه با استفاده از آن ها قیمت میلگرد مصرفی کمتر می شود و بسیاری نمی دانند چگونه محاسبه کنند. با وزن میلگرد سود زیادی نصیب دلالان می شود. زیرا چگالی فولاد در همه موارد یکسان است بنابراین اگر وزن سطح مقطع مورد نظر کمتر از حد استاندارد باشد نشان دهنده غیراستاندارد بودن و کوچکتر بودن سطح مقطع آن است. در صورت استفاده از میلگردهای غیر استاندارد مهندس عمران ساختمان در محاسبات خود دچار اشتباه می شود و عواقب جبران ناپذیری برای ساختمان به همراه خواهد داشت.
با توجه به میلگرد به عنوان یک محصول پرمصرف در صنعت ساختمان، موضوعی که پس از آگاهی از گریدهای مختلف و مشخصات فنی آن بسیار حائز اهمیت است، موضوع وزن میلگرد می باشد. به طور کلی این مقاطع در چهار گرید A1-A2-A3 و A4 تولید و به بازار عرضه می شوند. قیمت میلگرد نیز در انواع مختلف آن متفاوت است. این محصول مهم بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی در کارخانه های داخلی و خارجی با چهار آنالیز فوق الذکر و کیفیت های متفاوت تولید و به بازار عرضه می شود. این محصول طبق آنالیز مشخصات فنی منحصر به فردی دارد و همچنین کاربرد خاص خود را دارد به طوری که رفتار همه آن ها در سازه یکسان نیست.
در روش های فوق با محاسبه آنلاین وزن میلگرد شروع کرده و سپس با استفاده از جدول محاسبه را آموزش می دهیم. در پایان استفاده از روش ها و فرمول های محاسباتی آموزش داده شده است.
یکی از روش های محاسبه وزن میلگرد استفاده از اپلیکیشن های موبایل یا نرم افزار محاسبه وزن میلگرد می باشد. این سکوها وزن میلگرد را با پیش بینی چگالی آهن محاسبه می کنند، به همین دلیل تنها عددی که نیاز دارید قطر میلگرد است تا با وارد کردن آن وزن میلگرد را بدست آورید. در عین حال با توجه به تفاوت وزن میلگردهای مشابه در کارخانه های مختلف، نرم افزار دیگری که برای این منظور استفاده می شود، نرم افزاری است که وزن هر شاخه میلگرد کارخانه ها را با توجه به تفاوت وزن هر یک محاسبه می کند.
برای محاسبه وزن میلگرد آجدار و ساده با استفاده از جدول می توان از سه نوع جدول زیر استفاده کرد:
با استفاده از این جداول می توانید وزن میلگرد خود را محاسبه کنید و یا با مقایسه وزن نهایی میلگرد خود با جداول وزن بالا از اصل یا تقلبی بودن میلگرد خریداری شده مطمئن شوید. جداول وزنی کارخانه های تولید میلگرد بر اساس استانداردهایی است که کارخانه برای ساخت میلگرد استفاده می کند. بنابراین جداول وزن کارخانه و جداول استاندارد معمولاً تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
اشتال یک کلمه آلمانی به معنای فولاد است که با کمک این جدول می توانید وزن استاندارد انواع میلگرد را بدست آورید. جدول وزن اشتال جامع تر از جدول وزن کارخانه ها است. در این جدول در مقابل هر سایز میلگرد مواردی مانند سطح مقطع و وزن مخصوص میلگرد در هر متر ذکر شده است. برای محاسبه وزن میلگرد با جدول اشتال ابتدا سطح میلگرد (A) را محاسبه کنید. سپس به ستون مساحت داخل جدول مراجعه کنید. کوچکترین عددی را که بزرگتر یا مساوی مساحت میلگرد مورد نظرتان باشد انتخاب کنید. با تعیین شماره مساحت در جدول اشتال، اندازه و وزن میلگرد مشخص می شود.
پارامتر U: سطح روکش میلگرد
پارامتر: G وزن هر متر میلگرد
پارامتر W: گشتاور مقاوم برای برآورد مقاومت پروفیل در برابر تنش برشی
پارامتر flache: سطح میلگرد در طول یک متر (واحد متر مربع)
پارامتر:D قطر یا اندازه میلگرد
تولیدکنندگان میلگرد معمولا جدول وزن میلگردهای خود را در اختیار خریدار قرار می دهند. به طور کلی وزن میلگردهای کارخانه های مختلف با قطر و طول یکسان معمولاً اندکی با یکدیگر متفاوت است، زیرا همانطور که گفتیم این جداول وزنی بر اساس استانداردی است که کارخانه در ساخت میلگردهای خود استفاده کرده است. همچنین قطر اسمی و آلیاژ میلگرد دو پارامتر مهمی هستند که بر وزن میلگرد تاثیر می گذارند و ممکن است محاسبات شما را تغییر دهند. قطر اسمی میلگرد به معنای قطر میلگرد بدون آج یا صاف است، زمانی که وزن یکسان میلگرد آجدار انتخاب شود. قطر میلگردهای تولید شده در برخی از کارخانه ها با تلرانس ۲-۳ میلی متر تولید می شود که باعث تفاوت محسوس در وزن میلگرد می شود.
قبل از خرید میلگرد می توانید نمونه کوچکی از میلگرد را از فروشنده درخواست کنید. پس از دریافت نمونه، آن را وزن کرده و طول آن را نیز بدست آورید. با تقسیم وزن نمونه بر طول آن، وزن هر متر میلگرد به دست می آید. همان طور که ذکر کردیم فرمول محاسبه وزن میلگرد را مشاهده می کنید. در این فرمول باید وزن را بر حسب گرم و طول را به میلی متر وارد کنید.
طول نمونه/ وزن نمونه = وزن هر متر میلگرد بر حسب کیلوگرم
روش محاسبه وزن میلگرد بیشتر به منظور مقایسه وزن میلگرد دریافتی با وزن استاندارد می باشد. به این ترتیب عدد بدست آمده را با توجه به سایز میلگرد با وزن آن در جدول استاندارد مقایسه کنید. اگر وزن محاسبه شده توسط شما مساوی یا بیشتر از عدد وزنی مربوط به اندازه میلگرد در جدول استاندارد باشد، میلگرد مورد نظر استاندارد است.
فرمولی که در آن از عدد ۱۶۲ برای محاسبه وزن میلگرد استفاده می شود، روش کارگاهی محاسبه وزن میلگرد نامیده می شود. محاسبه وزن میلگرد کارگاهی یکی از ساده ترین و سریع ترین روش های محاسبه وزن میلگرد می باشد و وزن هر متر میلگرد خریداری شده نباید تفاوت زیادی با عدد بدست آمده از این فرمول داشته باشد. فرمول وزن میلگرد با استفاده از عدد ۱۶۲ یا فرمول کارگاهی وزن میلگرد به شرح زیر است:
محاسبه ی وزن یک متر میلگرد
۱۶۲/اندازه میلگرد به توان ۲ = وزن هر متر میلگرد بر حسب کیلوگرم
محاسبه وزن میلگرد با طول دلخواه
اگر طول میلگرد را یک متر در نظر نگیریم (برای هر طول دلخواه) فرمول به صورت زیر خواهد بود:
۱۶۲/ طول میلگرد * (اندازه میلگرد به توان ۲) = وزن هر متر میلگرد بر حسب کیلوگرم
W = D²L / 162
W: وزن میلگرد
D: قطر میلگرد
L: طول میلگرد
برای محاسبه قیمت میلگرد همانطور که در مباحث بالا توضیح داده شد ابتدا باید وزن و تعداد شاخه های میلگرد مشخص شود. شایان ذکر است وزن هر شاخه از میلگرد به عواملی مانند اندازه میلگرد، آلیاژ آلومینیوم در ساخت میلگرد، عیار و … بستگی دارد. برای خرید میلگرد با قیمت مناسب بدون صرف وقت و هزینه زیاد پیشنهاد می شود از وبسایت رسمی فولاد ۳۶۹ استفاده کنید. یکی از مزیت های وبسایت ما فروش آهن و فولاد بدون واسطه و مستقیم از تولید کننده می باشد. قبل از خرید می توانید به صورت آنلاین یا تلفنی با مشاوران در ارتباط باشید و نحوه خرید، پرداخت، استعلام قیمت و … را فرا بگیرید و با توجه به غیر واسطه ای بودن فروش محصولات آهنی و فولادی اعم از میلگرد عمودی، هزینه تمام شده بسیار مقرون به صرفه است. شایان ذکر است با توجه به ارتباط مستقیم با کارشناسان فروش و همچنین تولید کننده می توانید با پرداخت قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفه و همچنین صرفه جویی در هزینه های حمل و نقل و … به راحتی اقدام به خرید نمایید.
قیمت روز میلگرد آجدار را نمی توان به راحتی گفت، زیرا در نوسانات قیمت دلار دائما در حال تغییر است و هر کارخانه با توجه به هزینه های مصرفی خود برای تولید این میلگردها قیمت تعیین می کند. اگرچه قیمت آن ها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد، اما هدف اصلی کارفرمایان همواره اتمام پروژه های عمرانی با هزینه کمتر است و حتی حذف کمترین هزینه برای آن ها موثر است. اما برای اطلاع از قیمت روز میلگرد آجدار در تمامی کارخانه ها می توانید به وبسایت فولاد ۳۶۹ مراجعه کنید و میلگرد را با بهترین قیمت ممکن خریداری کنید.
عوامل موثر بر قیمت آنلاین میلگرد آجدار عبارتند از: نوع میلگرد ساده یا آجدار (میلگرد آجدار انواع مختلفی دارد)، قطر میلگرد، اندازه بزرگتر، نیاز به استفاده از مواد اولیه بیشتر برای تولید داریم و در نهایت قیمت نیز افزایش می یابد، استاندارد مورد استفاده در ساخت میلگرد نیز در قیمت میلگرد تاثیر دارد، زیرا برای افزایش کیفیت آن طبق استاندارد باید از شرایط ساخت و افزودنی های مختلف استفاده شود، معمولا میلگردهای وارداتی قیمت بالاتری دارند زیرا هزینه حمل و نقل به آن ها اضافه می شود و در برخی موارد کیفیت بالاتری دارند.
با توجه به اینکه ممکن است برخی از تولیدکنندگان در ساخت این محصول تخلف کنند و محصولاتی با وزن کمتر از استاندارد تولید کنند، دانستن روش های مختلف محاسبه وزن میلگرد کمک زیادی به خرید محصولات استاندارد و باکیفیت می کند. از سوی دیگر، هنگام برآورد هزینه های پروژه، باید وزن و مقدار قطعات مورد نیاز را دانست. در مقاله فوق روش ها و فرمول های مختلفی برای محاسبه وزن میلگرد معرفی شد. یکی از سریع ترین راه ها استفاده از اپلیکیشن ها و سایت های آنلاین برای محاسبه وزن میلگردها است. امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد. نظر خود را در مورد این مقاله در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
ورق روغنی یکی از انواع ورق های فولادی سرد است که در مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. امروز قصد داریم به مزایای ورق روغنی بپردازیم و بررسی کنیم که چه مزایایی باعث استفاده از ورق روغنی در کاربردهای مختلف شده است. وقتی به مشخصات فنی ورق روغنی دقت کنید، دلیل کاربرد فراوان و تنوع بسیاری آن در صنایع را متوجه خواهید شد. کاربردهای مختلفی از جمله ساخت یخچال، ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی و سایر لوازم خانگی، ساخت خودرو، ساخت موتورهای الکتریکی و … قابلیت استفاده از آن در تولید محصولات مختلف را می توان نام برد. به گونه ای که دارای ویژگی های خاص، ویژگی هایی مانند امکان شکل پذیری بالا، خاصیت ارتجاعی بالا، استقامت بالا، مقاومت در برابر نفوذ، خواص مغناطیسی، نفوذپذیری و تمیز پذیری خوب است. همچنین شما می توانید قیمت انواع ورق روغنی را از طریق صفحه مربوط به این محصول در سایت ما بررسی کنید و سپس برای خرید و یا کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان تخصصی ما تماس بگیرید. اما قبل از آن بهتر است کمی با ورق روغنی و کاربردهای آن آشنا شوید. بنابراین تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
ورق های روغنی (سرد) ورق های آهنی هستند که با فرآیند نورد سرد تولید می شوند و در صنعت ساختمان بسیار مهم و کاربردی هستند. در تولید ورق های مختلف از نورد گرم برای تولید ورق سیاه و نورد سرد برای تولید ورق روغنی و ورق گالوانیزه استفاده می شود. در روش نورد سرد ورق هایی که ضخامت بالایی دارند به ورق هایی با ضخامت کمتر تبدیل می شوند. علت نامگذاری ورق سرد که به آن ورق روغنی نیز گفته می شود به این دلیل است که این ورق ها پس از گذراندن مراحل مختلف تولید و آماده سازی برای جلوگیری از خوردگی روغن کاری می شوند و به دلیل ظاهری که دارند به آن ها ورق روغنی می گویند.
همان طور که اشاره کردیم ورق های فولادی تنوع زیادی دارند. در مواردی که نیاز به استفاده از ورق های فولادی برای ساخت و ساز و مواردی که نیازی به دیده شدن ندارند، می توانید از ورق های سیاه استفاده کنید. اما زمانی که برای مصارفی که بیشتر به صورت روکشی استفاده می شود به ورق مقاوم و زیبا نیاز دارید، باید نوع ورق استیل خود را تغییر دهید. در چنین مواقعی معمولا از ورق روغنی به دلیل ظاهر شفاف و براق آن استفاده می کنند. برای مثال می توان به قطعات لوازم خانگی، قطعات خودرو (بدنه) و یا انواع قفسه ها اشاره کرد که اکثراً در معرض دید قرار دارند و باید از ورق فولادی مرغوب و مناسب ساخته شوند. اما به طور کلی می توان به کاربردهای زیر اشاره کرد:
ورق های روغنی از نظر استاندارد به سه دسته ST12 ، ST13 و ST14 تقسیم می شوند. تفاوت این سه نوع ورق روغنی در خواص مکانیکی و کاربرد آن هاست. ورق های روغنی ST12 استحکام کششی خوبی دارند. این ورق ها به ورق های روغنی معمولی نیز معروف هستند. مهمترین کاربرد ورق روغنی ST12 در ساخت قطعات خودرو و قطعات الکترونیکی می باشد. از ورق های روغنی ST13 در ساخت قطعاتی مانند گلگیر خودرو و بدنه آن استفاده می شود بنابراین این نوع ورق ها استحکام کششی متوسطی دارند. در مورد ورق روغنی ST14 بحث کمی متفاوت است. این ورق ها استحکام کششی فوق العاده بالایی دارند و به همین دلیل به آن ها ورق های فوق کششی می گویند. ورق روغنی ST14 نسبت به سایر انواع ورق روغنی کشسانی بیشتری دارد و در تولید قطعاتی که نیاز به تغییر شکل زیاد دارند استفاده می شود. لازم به ذکر است که استانداردهای دیگری برای ورق روغنی وجود دارد. به عنوان مثال در استاندارد EK2 ورق های روغنی قابلیت لعاب دار شدن را دارند و در نتیجه در تولید لوازم خانگی مانند اجاق گاز و یخچال استفاده می شوند. علاوه بر این، ورق های روغنی QSTE یکی دیگر از ورق های روغنی پرکاربرد در صنایع مختلف است که خاصیت ضد سایش خوبی دارد. از این ورق ها برای تولید قسمت های زیرین خودرو استفاده می شود.
ورق روغنی با توجه به نوع آلیاژ استفاده شده در ورق و همچنین اندازه و ضخامت ورق عمدتاً به انواع مختلفی طبقه بندی می شود:
ورق روغنی اساساً بر اساس اندازه و ابعاد در انواع مختلفی ساخته می شود. ورق های روغنی استاندارد، ورق هایی با ضخامت ۰.۰۳ میلی متر تا ۳ میلی متر و عرض ۱۰۰ تا ۱۲۵ سانتی متر هستند. میزان وزن مصرفی در انواع ورق روغنی استاندارد تقریباً با وزن آهن معمولی برابری می کند. بنابراین این نوع ورق ها کاربردهای فراوان و قیمت ارزانی دارند.
همان طور که بالاتر گفتیم از انواع ورق روغنی با توجه به نوع آلیاژ استفاده شده در آن و نوع عملیات حرارتی می توان به مواردی مانند ورق روغنی معمولی ST12، ورق روغنی نیمه کشش ST13 و ورق روغنی فوق کشش ST14 اشاره کرد.
ورق روغنی ST12 یکی از پرکاربردترین ورق ها در صنعت و ساختمان می باشد. نام دیگر این نوع ورق روغنی استرچ شیت است و قابلیت خم شدن تا 45 درجه را دارد. یکی از مزیت های اصلی ورق ST12 تاریخ انقضای طولانی آن (18 ماه) است.
ورق نیمه کششی ST13 عمدتاً در سازه های صنعتی و غیر صنعتی کاربرد دارد و نام دیگر آن ورق نیمه کششی یا نیمه الاستیک می باشد. این نوع ورق ها عموماً دارای خاصیت جوشکاری هستند. همچنین قابلیت خم شدن 90 درجه را دارد و تاریخ انقضای آنها حداکثر 8 ماه برآورد شده است.
این نوع ورق به دلیل داشتن ساختار ایده آل و انعطاف پذیربودن اساسا در صنایعی مانند ماشین سازی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
این نوع ورق های فولادی در برابر فشارهای زیاد در سازه بسیار مقاوم هستند، بنابراین مهندسان و معماران با در نظر گرفتن این ویژگی سازه های بسیار قدرتمندی را طراحی می کنند. تولید این محصول در مقایسه با سایر ورق های فولادی بسیار سریعتر و ارزانتر بوده و به رونق بازار کمک خواهد کرد. یکی دیگر از مزایای ورق روغنی انعطاف پذیری و دوام بالای آنهاست. همچنین به دلیل ظرافت، سطح خوب و ابعاد دقیق، در مصارف مختلف مانند تسمه، میله و لوله های فلزی کاربرد به سزایی دارد. ورق های روغنی دارای ویژگی ها و مزایایی هستند که استفاده از آن ها را در صنایع مختلف به بالاترین حد ممکن رسانده است. از جمله مهم ترین ویژگی های این ورق ها می توان به چکش خواری بالا، مقاومت در برابر نفوذ بالا، خاصیت ارتجاعی بالا و خواص مغناطیسی خوب اشاره کرد. با توجه به ویژگی ها و مزایای منحصر به فرد ورق های روغنی، این ورق ها در مواردی استفاده می شوند که دقت بالایی لازم است و ظاهر محصول نهایی مهم است. این ورق ها ظاهر زیباتری دارند و در کاربردهایی که نیاز به دقت در شکل دهی دارند نسبت به سایر ورق ها عملکرد بهتری دارند. ورق های روغنی استاندارد نسبت به ورق های سیاه استحکام بالاتری دارند واز بارز ترین ویژگی های این ورق مقاومت کششی و مقاومت در برابر تغییر شکل را می توان نام برد. در ضمن فرآیند ساخت و تولید ورق روغنی بسیار سریع و راحت بوده و هزینه چندان بالایی ندارد. لیست کوتاهی از مهمترین مزایای ورق روغنی آورده شده است:
یکی از مهمترین مزایای ورق روغنی استحکام بالای این نوع ورق می باشد. ورق های روغنی به راحتی آسیب نمی بینند و استحکام خوبی دارند.
ورق روغنی ظاهر زیباتر و براق تری نسبت به ورق سیاه دارد و به همین دلیل در کاربردهایی که ظاهر ورق در معرض دید عموم قرار می گیرد از ورق روغنی استفاده می شود.
این ورق ها به دلیل فلزی بودن وزن بالایی را تا حد زیادی تحمل می کنند.
ورق های روغنی به راحتی زنگ نمی زنند و خورده نمی شوند. البته مقاومت این ورق ها در برابر اکسیداسیون کمتر از ورق های گالوانیزه است و در شرایط نامساعد جوی و صنعتی کارایی بالایی ندارند.
این ورق ها در برابر فشار مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می دهند و به همین دلیل در موارد زیادی مورد استفاده قرار می گیرند.
تولید ورق روغنی نیازی به فرآیندها و دستگاه های پیچیده و پیشرفته ندارد، البته این کار نیاز به تخصص و دانش کافی دارد.
حالا که فهمیدیم ورق روغنی چیست، بهتر است با محصولات آن آشنا شویم. از ورق روغنی برای ساخت سایر ورق های فولادی نیز استفاده می شود. از محصولات ورق روغنی می توان به ورق گالوانیزه، ورق رنگی، ورق قلع اندود، ورق آلوزینک و ورق عرشه فولادی اشاره کرد. با ما همراه باشید تا با ویژگی ها و کاربرد هر یک از این محصولات ورق روغنی آشنا شوید.
این محصول ورق روغنی از پلیمر ساخته شده و به دلیل وجود لایه ای روی سطح آن مقاومت بالایی در برابر خوردگی و پوسیدگی از خود نشان می دهد. از این ورق ها برای تولید لوازم خانگی و همچنین سقف منازل استفاده می شود.
ورق های گالوانیزه یکی از پرمصرف ترین ورق های دنیا می باشد. این ورق ها معمولا در صنایعی مانند تاسیسات، ساختمان، کشاورزی، پل سازی و بزرگراه سازی و … استفاده می شود که از این ورق ها برای ساخت انواع سازه ها، لوله ها، سیم ها، میخ ها و … استفاده می شود. از مزایای آن ها می توان به پایداری، سختی و استحکام، دوام بالا و هزینه مقرون به صرفه اشاره کرد.
از این ورق های نورد سرد برای ساخت سقف های فولادی استفاده می شود. استفاده از این ورق ها باعث کاهش وزن سقف و افزایش استحکام آن می شود. برای اجرای این سقف نیازی به میلگرد و قالب گیری نیست. روش اجرای این ورق ها همانند ورق های فولادی بوده و در طی فرآیند آرماتوربندی و بتن ریزی انجام می شود.
مانند بسیاری از محصولات موجود در بازار آهن، قیمت ورق روغنی نیز تحت تاثیر عوامل مختلف تغییر می کند. به عنوان مثال قیمت جهانی سنگ آهن، هزینه سوخت، نوسانات قیمت ارز، تورم داخلی و جهانی و میزان عرضه و تقاضا در بازار می تواند قیمت نهایی این ورق ها را تغییر دهد. اما به طور کلی نوسانات قیمت ورق های روغنی نسبت به سایر پروفیل ها کمتر است. برای دریافت نرخ امروز انواع ورق روغنی تولیدی در کارخانه های داخلی و خارجی بر روی لینک قیمت ورق روغنی کلیک کنید و یا با مشاوران وبسایت رسمی فولاد ۳۶۹ صحبت کنید. همچنین می توانید از طریق شماره تلفن با کارشناسان ما در تماس باشید و استعلام قیمت انواع مقاطع فولادی از جمله قیمت ورق روغنی ST12، قیمت میلگرد آجدار، تیرآهن و … را دریافت نمایید، البته امکان استعلام قیمت آنلاین ورق روغنی نیز وجود دارد.
قیمت روز ورق روغنی با توجه به نوع کششی و فوق کششی بودن ورق، ابعاد و ضخامت آن متفاوت است. ورق روغنی به دلیل پیچیدگی فرآیند تولید، کیفیت بالا و ضخامت کمتر نسبت به ورق سیاه در بازار آهن گرانتر است. این محصول با برند داخلی و برندهای وارداتی از روسیه، قزاقستان، کره و چین به صورت رول و ورق (شیت) در بازار آهن موجود می باشد.
برای فروش ورق روغنی و یا خرید آنلاین ورق روغنی، پس از استعلام قیمت از طریق سایت و یا تماس با واحد فروش سفارش خود را با یکی از کارشناسان فروش ثبت کنید تا در اسرع وقت مشخصات محصول، قیمت، شرایط تسویه یا شرایط را دریافت کنید. پرداخت، زمان بارگیری، تاریخ تحویل محصول و سایر جزئیات سفارش به صورت پیش فاکتور برای شما ارسال می شود. پس از تایید پرداخت، سفارش بارگیری صادر می شود و خریدار پیامک مرسوله را دریافت می کند. جهت ارسال محموله پس از هماهنگی های انجام شده با شرکت باربری و صدور تاییدیه قیمت کرایه از سوی مشتری، طبق برنامه زمان بندی، مراحل ارسال محموله آغاز می شود. لطفا در هنگام خرید به موارد زیر توجه فرمایید: با توجه به نوسانات و تغییرات ناگهانی قیمت ها در بازار لطفا قبل از ثبت سفارش قیمت نهایی را با کارشناسان شرکت بررسی نمایید. در صورت عدم مشاهده محصول مورد نظر حتما با کارشناسان تماس بگیرید.
در این مطلب اطلاعاتی در مورد مزایای ورق روغنی ارائه کردیم و شما را به طور کامل با مشخصات، ویژگی ها و مزایای فوق العاده این ورق ها آشنا کردیم. اکنون می دانیم که ورق های روغنی دارای ظاهر خوب، استحکام بالا، فرآیند تولید خوب و سطح یکنواخت هستند. اکنون که با مزایای این نوع ورق ها آشنا شدید، می توانید برای مشاهده قیمت و خرید ورق روغنی به صفحه مربوط به این محصول در سایت ما مراجعه کنید و سپس در صورت نیاز به اطلاعات یا راهنمایی بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.